Варна и Велико Търново с награди от бизнеса

Главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова връчи приз на община Варна

Варна и Велико Търново с награди от бизнеса | StandartNews.com

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи своите годишни награди на стилна церемония в София. Сред отличниците в това издание на конкурса бяха общини, хотели, ресторанти и партньори на бизнеса.
Община Варна получи две награди - за най-устойчива политика при изграждане на туристическа инфраструктура и за най-много привлечени туристи чрез музикално събитие, след като над 30 000 души присъстваха на MTV Presents Varna Beach. За мен е удоволствие да дам тази заслужена награда на община Варна, която успя да се рекламира в ефира на МТВ като парти дестинация и да задържи фокуса на вниманието върху страната ни като дестинация, заяви главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова, която връчи приза.

Община Велико Търново получи признанието на бизнеса заради устойчивото развитие на културно-историческия туризъм в града. Хотелиери и ресторантьори са оценили и усилията на община Русе за развитие на сектора. Те получиха приз за най-добро маркетингово позициониране и нови атракции. Община Сандански бе наградена като най-просперираща в балнео и спа туризма за 2017-та година, а Девин за най-успешно развиваща се туристическа дестинация. Награда отиде и в Пловдив - за най-ползотворно сътрудничество в туризма с община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи лично приза на бизнеса за най-устойчиво развитие като туристическа дестинация. Община Казанлък бе отличена за най-много инвестиции в туристическа инфраструктура.
Приз за цялостен принос и особени услуги за развитието на туризма грабна почетният председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Надяваме се държавата също да признае над 25-годишните му усилия за развитие на сектора и също да му връчи приз, обяви при поднасянето Веселин Налбантов от БХРА.

Оскари и за хотели
и ресторанти

Бизнесът също получи своите Оскари. За най-добър петзвезден спа хотел на годината бе определен Арте Спа и Парк хотел във Велинград. за най--добър събитиен хотел бе отличен Гранд хотел Банско. За най-добър балнеохотел бе избран Хот Спрингс Медикъл енд Спа хотел, село Баня. Номер едно сред планинските 5-звездни хотели за 2017 г. е Апартхотел Лъки банско Спа енд Релакс. Призове в различните категории грабнаха още хотел Свети Влас, термален комплекс Аквахаус термал енд бийч, хотел Марина резидънс, Бест бутик хотел, хотел Шато де Берже. Сред ресторантите наградите отидоха при веригата Хепи, ресторант Сол и пипер, ресторант Торро Гранде, ресторант Mr. Baba, ресторант Хемингуей, ресторант Ноте ди Вино, верига ресторанти Щастливеца, ресторант Умами, Саса, сладкарници Долче Фелини.

С призове бяха отличени и партньорите на хотелиерския и ресторантьорския бизнес. Музикаутор получи статуетка и грамота заради успешното си сътрудничество с БХРА. Членовете на асоциацията получават 50 процента отстъпка при плащане на авторските права за музика и са сред коректните в сектора, стана ясно на церемонията.

Награда за добро сътрудничество през изминалата година от БХРА получи и Министерството на туризма, а зам.-министър Ирена Георгиева бе сред присъстващите на церемонията. Награди от бизнеса взеха още
Национално сдружение на общините, Профон, Горна Баня, Кока Кола, Загорка, Перелис Трейдинг и Блутекс 99. За най-добър комплексен мениджър на хотел казино бе избран Ясен Щерев. За най-добра дизайнерска работа в областта на туризма бе отличена Цонка Бъчварова. Приз получи и Фондът за стимулиране на полети към летище Бургас. Гостите на церемонията имаха шанса да останат без дъх и от изпълненията на ансамбъл „Българе".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай