19:25 ч.

01.08.18

1 мин.

0

0

0

"Трейс груп холд" с 263% ръст на печалбата

от Стандарт |

"Трейс груп холд" с 263% ръст на печалбата

"Трейс груп холд" АД отчете ръст от 263% на неконсолидираната печалба до 8,8 млн. лв. за първото полугодие на 2018 г. спрямо същия период на миналата година, показва отчетът, публикуван чрез БФБ АД в края на търговската сесия на 30 юли.
Неконсолидираните продажби се увеличават със 75% до 74 млн. лв. за полугодието на годишна база. Ключът обаче е в консолидирания отчет, който ще бъде обявен след месец, пише investor.bg. Традиционно по-голямата част от приходите на пътностроителния холд са в дъщерните дружества.
Малка част от подобрението в неконсолидирания отчет идва от приходите от дивиденти от дъщерните дружества, които достигат 5,82 млн. лв. за периода януари-юни 2018 г. спрямо 4,89 млн. лв. за същия период на 2017 г. Подобрението е с почти 1 млн. лв. и обяснява малка част от повишението на печалбата с 6,4 млн. лв.
Компанията има дъщерни дружества в Сърбия, Чехия, Катар и Оман. Също така има клонове в Германия, Македония и Украйна.
Неконсолидираните приходи в България са с дял от 73% в общите, а в чужбина от 27%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент