Разкриха кандидатите за изграждане на ТОЛ системата

Хървати, унгарци и чехи ударници по жалби срещу обществената поръчка

Разкриха кандидатите за изграждане на ТОЛ системата | StandartNews.com

Обединение "БГ Път", Капш Трафик Солюшънс, Толнет АД, Сиела Норма АД, Обединение Телетол ДЗЗД и Консорциум "ТОЛ България" ще се борят кой да изгради ТОЛ системата, стана ясно днес при отваряне на офертите им в АПИ, обяви БГНЕС.

Сформирата бе и комисия в състав: инж. Стела Кръстева, директор на Дирекция "Пътни такси и разрешителни"- председател и членове: Десислава Ганева, юрист от МРРБ, Мария Бърдарова, гл.специалист от МФ, Димитър Атанасов, икономист, външен експерт, Георги Балабанов, външен експерт, Никола Петров, доц. Олег Асенов и др. Тя трябва да разгледа, оцене и класира офертите.

В същото време от БНТ обявиха, че 14 са само за една година жалбите срещу обществената поръчка.  Председателят на КЗК Юлия Ненкова разкри, че това са най-често фирми за общо строителство с много нисък капитал, с почти никакви печалби, унгарски, чешки компании.  В момента има две висящи жалби срещу търга.

Две от фирмите, подавали най-много жалби срещу търга, са "Мархинженеринг" и „Алтима България". „Мархинженеринг" е регистрирана в Суходол, но с адрес за кореспонденция в столичния квартал "Младост", на който отдавна няма такова дружество. 

Алмита България също не е на посочения в Търговския регистър адрес. Фирмата е собственост на хърватско софтуерно дружество и капиталът ѝ е 100 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай