15:10 ч.

17.09.17

2 мин.

0

3

0

Проф. Михайлов открива магистрала с Вучич

от Стандарт |

Проф. Михайлов открива магистрала с Вучич

Проф. Николай Михайлов, председател на НС на Трейс, участва в откриването на магистралата от Ниш до границата с България.Трасето е част от аутобана, който ще свърже София с Белград и Истанбул. Усмивката ми е дълга 30,5 км, каза сръбският президент Александър Вучич по време на откриването.30,5 км е дължината на новооткритата отсечка, която е част от Източното разклонение на общоевропейския Коридор №10 – от Ниш до границата с България, чиято обща дължина е 86,9 км. Вучич благодари на строителите и сподели: "Ние изградихме модерна, съвременна и безопасна магистрала, която е част от АМ Е80, свързваща Ниш с българската граница. Няма да спрем, докато не изпълним ясния план и изключителната цел – 1200 км автомагистрали в Сърбия".


Министърът на строителството на Сърбия Зорана Михайлович информира, че до края на годината ще бъде изградена 100 км отсечка, без участъка Банцереви- Црвена река. Българският строителен холдинг Трейс Груп Холд първи приключи своя участък от европейския магистрален път, в края на 2016 г. Трейс работи на два участъка с обща дължина 14,311км. Ръководител на обекта бе Янко Янков. Възложителят на проекта Димитър Джурович каза: " Трейс показа, че са сериозно дружество и работят на пълни обороти" . През 2016 г. Трейс завърши изграждането на алтернативен магистрален път Бела Паланка- Пирот и продължава строителството на най- тежкото трасе на новоизграждащата се магистрала Е75 Гърделица-Царична долина. Само преди две седмици президентът Вучич бе на инспекция по трасето и пожела успех на строителите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:26 · 19.09.2017
явно в Сърбия се краде по-малко.
Потребител · 11:42 · 18.09.2017
Да,те я откриха вече,до края на годината ще е готова и до Ниш.А нашата отсечка?От Калотина до Сливница е не повече от 20 и няколко километра,след това пътя до София е добър.Досега трябваше да е готова и то отдавна.Тъпо.
Потребител · 16:13 · 17.09.2017
Вучич заяви на откриването,че магистралата е построена само с парите на сръбските граждани,а репортерката на РТС,заяви,че българската фирма била банкрутирала и се оттеглила от строежа.Националистът Додих,известен с призива си за отцепване но СР от БИХ и присъединяването ѝ към Сърбия ,почете събитието.Всички се зарадваха на думите на президента Вучич и на шефа на обекта Бабич,че магистралата ще може да служи и за авиописта.Руската база Ниш е само на хвърлей растояние от там.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент