Ново производство в завода на Great Wall в Ловеч

Ново производство в завода на Great Wall в Ловеч | StandartNews.com

Германският автомобилен гигант VOSS Automotive започва ново произвдоство в Ловеч. Компанията е подписала дългосрочен договор за наем на площ от 12 225 кв. м. в "Баховица Индустриален парк" ЕАД. Именно там се помещаваше завода на "Литекс моторс", който произвеждаше автомобилите Great Wall. През 2017 г. дружеството откри искане за фалит, припомни money.bg.
Новият инвеститор обещава да открие 1 000 работни места за специалисти от Ловеч и региона. В предприятието ще се произвеждат компоненти за леки автомобили. Заводът трябва да заработи през второто тримесечие на 2019 година. Освен промишлените съоръжения, немският инвеститор е наел и административната сграда, намираща се на територията на "Баховица Индустриален парк".
VOSS Automotivе има над 65-годишна история и заводи в Америка, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Полша и Германия, осигурявайки работа за повече от 6000 души. Компанията предлага обширно портфолио от ефикасни системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай