Китайци проучват Перник за инвестиции

Китайци проучват Перник за инвестиции | StandartNews.com

Делегация от побратимения с Перник 5-милионен китайски град Хуай Ан беше на посещение в града. Чуждестранните гости проявиха интерес към възможностите за инвестиции и договориха с общинското ръководство следваща среща с участието на представители на бизнеса. Кметът Вяра Церовска запозна шестчленната официална група, водена от Чен Хонгу – заместник-председател на Общинския постоянен комитет на Хуай Ан, с икономическия профил на общината и потенциала за инвестиции.

„Перник има свободни технологични пространства и ще се радваме, ако ваши фирми проявят интерес към региона", увери зам. кметът Денислав Захариев. По време на разговорите бяха коментирани и възможностите за културен обмен, а общинското ръководство получи покана да посети Хуай Ан. В китайския побратим на Перник има 10 хиляди промишлени предприятие в сферата на IT технологиите,хранително-вкусовата промишленост, производството на стомана, университети.

Гостите останаха силно впечатлени от тържествата за 24 май, на които присъстваха и от провеждащите се в града в момента абитуриентски балове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай