18:40 ч.

25.09.17

1 мин.

0

1

0

Пласирахме успешно нова емисия държавни ценни книжа

от редактор |

Пласирахме успешно нова емисия държавни ценни книжа

Министерството на финансите пусна в обращение нова емисия 7.5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, с падеж 27 март 2025 година. Това съобщиха от пресцентъра на институцията. 


На проведения на 25 септември аукцион бяха пласирани успешно ДЦК за 85 млн. лв. при среднопретеглена доходност от 0.69%. Общият размер на подадените поръчки достигна 286.40 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 3.37. Спредът спрямо германските федерални облигации в този сегмент е в размер на 63 базисни пункта.


От страна на участниците беше отчетен висок интерес както към количеството, предложено за продажба със състезателни поръчки, така и към несъстезателната част, определена за разпределение между инвеститорите. Най-голямо количество ДЦК на аукциона придобиха банките с 50.00%, следвани от пенсионните и гаранционните фондове с 37.34% и застрахователните дружества с 12.66%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Дървен Философ · 08:48 · 26.09.2017
Ей Горанчо, я разкажи на хората как предруса с кокаин и те приеха в правителствена болница. Кажи им как изглеждаще - като кравешко ... .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент