20:20 ч.

11.01.18

2 мин.

0

0

0

Още 150 млн. евро за евтини бизнес кредити

от редактор |

Още 150 млн. евро за евтини бизнес кредити

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) ЕАД подписаха ново споразумение за още 150 млн. евро по програма COSME на Европейската комисия. През 2016 г. банката получи 100 млн. евро от ЕИФ.


Програмата COSME е част от подкрепата, осигурена от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който стои в основата на Инвестиционния план за Европа, популярен като "Плана Юнкер".


До този момент, в рамките на програмата COSME, за малко повече от една година, Райфайзенбанк е финансирала 384 проекта на бизнеса.


Благодарение на второто споразумение, стотици малки и средни компании в България ще получат достъп до финансиране в общ размер на 250 млн. евро.


"Подемът в икономиката през последните години повишава инвестициите, които прави българският бизнес, а това води и до повишено търсене на финансиране", коментира Оливър Рьогл, председател на Управителния съвет на Райфайзенбанк (България). По думите му, благодарение на споразуменията с ЕИФ по трите програми – COSME, InnovFin и Инициатива за МСП, които са за над 350 млн. евро, банката ще предостави на българските малки и средни предприятия финансиране при значително облекчени изисквания.


Програма COSME осигурява на малките и средни компании подобрен достъп до инвестиционно, оборотно и лизингово финансиране при по-ниски нива на обезпечение. Максималният размер на кредитите е 3 млн. евро, а срокът – до 10 години за инвестиционни и до 5 години за оборотни кредити.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент