09:55 ч.

16.09.17

1 мин.

0

0

0
Спряха шести блок на АЕЦ

1000-мегаватовият шести блок на АЕЦ „Козлодуй” бе спрян за провеждането на планов годишен ремонт в 02.34 часа тази нощ. Това съобщиха от централата.


В рамките на престоя ще бъдат изпълнени необходимите ремонтни дейности, надзор и профилактика на оборудването и на системите на енергоблока. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за 23-а горивна кампания. В периода на спирането предстои реализация на дейности по проекта за продължаване на срока на експлоатация на шести блок, обхващащи комплексно обследване на оборудване и тръбопроводи. 


Предвижда се плановият годишен ремонт да приключи в края на месец октомври. Другият 1000-мегаватов блок на АЕЦ „Козлодуй” – пети, работи с пълно натоварване на мощността.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент