КЕВР чака преговори с „Газпром“ за цената на природния газ
Екип на Китайската национална енергийна администрация провери площадката на АЕЦ Белене


11:15 ч.

30.08.18

1 мин.

0

2

0

Експерти смятат, че трябва да има държавна гаранция за АЕЦ Белене

от редактори |

Експерти смятат, че трябва да има държавна гаранция за АЕЦ Белене

Снимка: БГНЕС архив


Според изпълнителния секретар на БУЛАТОМ Станислав Георгиев броят на желаещите да участват в тръжната процедура за избор на инвеститор за АЕЦ Белене ще бъде сведен до минимум, ако в нея остане изискването да няма държавна помощ за проекта.


Основното, за да има желаещи да финансират централата, е да се опреди формата, под която държавата може да подпомогне проекта, посочи Георгиев пред БНР: "Има доста начини да се получи някаква форма на държавна гаранция. Например, чу се, че представителите на CNNC са посочили, че ако те започнат при тези условия да финансират строителството на АЕЦ "Белене", ще поискат в бъдещия договор да бъде записано, че ако някое бъдещо правителство на България реши да прекрати договора, след като компанията е започнала да изпълнява задълженията си по него, те ще си поискат обратно парите, които са изразходили до въпросния момент. Това е една форма на държавна гаранция."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:16 · 01.09.2018
..."експертите" които са около копанката в кочината и които искат да прелапат още малко....
Потребител · 10:42 · 31.08.2018
и на кой му трябва тази централа като в БЪЛГАРИЯ има инсталирани ммощности 3 пъти над необходимото само защото е сталински проект и ще фалира държавата ЯПОНИЯ закри 52 ядрени действащи реактора и добива ток от морето вятъра и слънцето а в българия умират заболелите от рак от катастрофата чернобил КОЯТО се казваше ЛЕНИН
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент