КонтурГлобал Марица Изток 3 гарантира стабилното и безопасно производство на електроенергия за есенно-зимния период
КЕВР чака преговори с „Газпром“ за цената на природния газ


17:50 ч.

10.09.18

1 мин.

0

1

0

Булгаргаз иска поскъпване на природния газ с близо 14%

от редактори |

Булгаргаз иска поскъпване на природния газ с близо 14%

Снимка: БГНЕС архив


"Булгаргаз" предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2018 година в размер на 456,65 лв. за хиляда кубически метра или в размер 43,41 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това се казва в съобщение на обществения доставчик на синьо гориво.


В сравнение с цената за настоящото тримесечие предложената за утвърждаване цена за четвъртото тримесечие на 2018 г. е по-висока с 13,89% или 55,70 лв. за хиляда кубически метра.


От "Булгаргаз" обясняват, че поисканото увеличение се дължи на по-високи доставни цени на природния газ от внос, по-високия курс на щатския долар спрямо лева, както и в резултат на акумулирания ефект от утвърдената продажна цена за третото тримесечие на 2018 г., която била по-ниска от разходите за доставка.


Очаква се КЕВР да вземе решение за цената на газа от 1 октомври до края на настоящия месец.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:44 · 10.09.2018
да вдигнат заплатитe с 14%
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент