50 лв. глоба за кафе в ТЕЦ - Енергетика - Стандарт Нюз


17:25 ч.

15.10.17

1 мин.

0

1

0
50 лв. глоба за кафе в ТЕЦ

Глоба до 50 лева грози всеки, ако през роботно време в ТЕЦ "Бобов дол" не изпълнява конкретната си работа, а е на кафе или си е дал самоволно почивка в двора, коментират работещи в дружеството. Дори вече имало наказани, обяви БНР.


Охраната на входа и пред комплекса започнала да следи дали се работи, или не. Кой посещава барчето извън регламентираните две почивки - едната преди, другата следобеда. Самият обяд в стола също е регламентиран - от 11,30 до 13 часа по график, за да няма струпване. Нарушителите се записват и ще им бъдат удържани по 50 лв. от парите за допълнително стимулиране, не от заплатата.


Пред репортери изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж.Емил Христов казва, че няма глобени. От инспекцията по труда в Кюстендил правят регулярни проверки, до тях също стигнали коментари, че има санкционирани за нарушаване на трудовата дисциплина, но писмена жалба не е постъпила. Инспекцията проверява дали в централата, в която работят над 900 души, е осигурено работно облекло. Това е проблем в известна степен, защото няма за всеки работник облекло с подходящ размер, признаха работници на централата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:35 · 16.10.2017
Ама те и работели ли...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент