11:00 ч.

29.09.17

1 мин.

0

1

0

ВАП нареди проверка на всички оръжия в България

от редактор |

ВАП нареди проверка на всички оръжия в България

Върховна административна прокуратура проверява дали огнестрелните оръжия се използват за целите, заради които са издадени разрешенията за носенето и употребата им. Това съобщиха от ВАП.


Институцията  се самосезира по повод множество инциденти и извършени закононарушения, и престъпления с използване на огнестрелни оръжия на територията на страната в периода март – септември 2017 г. ВАП възложи на Главна дирекция "Национална полиция“ да извърши проверка дали във всеки конкретен случай основателната причина, обосновала необходимостта от издаването на действащото разрешително за придобиване, съхранение и/или носене, и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, е налична и към настоящия момент. 


Главната цел на проверката е да се установи дали оръжията, за които са издадени разрешителните, се използват за някоя от лимитативно определените граждански цели в чл. 6 ал. 3 и чл. 58 ал. 1 т.10 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.


ВАП разпореди на Главна дирекция "Национална полиция“ в друмесечен срок да обобщи и анализира резултатите от проверката и да предприеме конкретни мерки за отстраняване на констатираните нередности и слабости, с цел подобряване на дейността по контрола на оръжията и боеприпасите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 04:07 · 03.10.2017
даитe на хората оръжиe , и узаконeтe старитe оръжия да сe рeгистриратпо лeгалeн начин а нe да им пробиватe дупки и да ги унищожаватe нe ви e срам прeстъпници
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент