В Пловдив ще се гледат делата на задържаните за нападението в Роженския манастир

В Пловдив ще се гледат делата на задържаните за нападението в Роженския манастир | StandartNews.com

Върховният касационен съд определи делата и мерките на задържаните за нападението над свещеник и опита за обир в Роженския манастир да се гледат от Районен съд - Пловдив, съобщиха от ВКС.

Четирима души са в ареста заради нахлуването в Роженския манастир по-рано тази седмица, като са им повдигнати обвинения за грабеж, кражба и унищожаване на охранителни камери. Срещу единия обвиняем е повдигнато обвинение за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешително, след като при обиск в дома му е намерен газов пистолет, преработен в боен.

Двама от задържаните са на 16 и 17 годни. Единият от арестуваните пък е адвокат от Сандански, а четвъртият е човек, който от дълги години живеел в чужбина, бил у нас на гости при познати. "По оперативна информация в Роженския манастир те са търсили съкровище. По една от легендите там има съкровище, скрито през 1901-ва година", заяви вчера Весела Стоилова от прокуратурата в Благоевград.

Вчера трябваше да се гледат делата за мерките за неотклонение на задържаните, за които прокуратурата поиска да останат в ареста, но всички съдии от Районен съд - Сандански са си направили самоотвод заради това, че са работили професионално с един от обвиняемите, който е адвокат. Това наложи Върховният касационен съд да определи кой равен по степен съд да гледа делата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай