Убиецът на Никол остава в ареста

Майка на Иван: Всички го бият, ще се побърка

Убиецът на Никол остава в ареста | StandartNews.com

15-годишният Иван, обвинен за убийството на малолетно момиче в жк „Меден рудник", остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Бургас. Иван умъртви с нож 11-годишната Никол в асансьор на жилищна сграда в кв. „Меден рудник" в Бургас на 20 август. Престъплението е по чл. 116 от НК. За това деяние законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Тъй като момчето е непълнолетно, наказанието ще се редуцира от 3 до 10 години затвор.

Освен това е назначена е съдебно-психиатрична експертиза по настояване на адвокат Камен Кънев, който му е назначен за служебен защитник. 

Ще обжалвам, обяви майката Донка пред Бургас Инфо. Тя твърди, че Иван не е агресивен и не пипал нож. "Той си взема салам и ме кара аз да го режа. Нямал е момичета - приятелки, той си играеше с децата. Всички го бият. Преди го беше тормозило едно дете. Разправяхме се как може да го обиждат", разказа Донка. Тя е категорична, че Иван не е пушил, не е пиел алкохол. Страхувал се да бъде сам.

Вчера сутринта в 4 часа се позвъни на вратата и го задържаха. Огледаха навсякъде, той питаше какво е станало. Искам да си е вкъщи детето, той ще се побърка. Той не асимилира нещата, казва - да, добре, хубаво. Едва ли ще се справи в ареста. Трябва да си е у нас. Никой не никазва как е, що е там, продължи майката. 

Искрено съжалявам и съчувствам за болката на тези хора, това са деца – най-ценното ни. Ние скърбим за децата си. Дано се намери истинският виновник, за да не изгарят други деца, завърши тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай