Убиец на бебе ще лежи 26 г. в затвора

Убиец на бебе ще лежи 26 г. в затвора | StandartNews.com

Асенов ще плаща 25 000 лева кръвнина на бащата на малката Мария

26 години ще лежи в затвора Атанас Асенов, който уби едногодишната си доведена дъщеря Мария в Казанлък на 14 януари. Мъжът трябва да заплати и 25 хиляди лева кръвнина на биологичния баща на детето Филип Стоянов, реши Пловдивският окръжен съд. Пред магистратите Асенов обясни, че има неизяснени обстоятелства по случая, но призна, че е извършил убийството и настоя за съкратена процедура.

Според прокуратурата в деня на убийството Атанас е започнал да пие от 5 ч сутринта. Детето плачело и това провокирало агресията му. Асенов ударил Мария с юмрук в корема, след това започнал да я хвърля и мята. От ударите бебето получило множество разкъсвания на вътрешните органи и починало. Прокурорът Димитър Игнатов поиска най-тежкото наказание, тъй като убийството е извършено по особено жесток начин и има доказателства, че Асенов се е отнасял жестоко с детето и преди убийството. Членовете на съдебния състав бяха единодушни за доживотен затвор без право на замяна, но понеже делото мина по съкратената процедура, присъдата трябва да бъде между 20 и 30 години.

Атанас вече е осъждан два пъти, а убийството е извършено по време на изпитателния му срок. Той е убил Мария пред малката й сестра, като я е заплашил, че ако разкаже на някой, ще се саморазправя и с нея. В последната си дума Асенов заяви, че много съжалява за случилото се. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай