11:25 ч.

03.10.17

1 мин.

0

0

0

Цецка Цачева призова ВСС: Да върнем доверието на гражданите

от редактор |

Цецка Цачева призова ВСС: Да върнем доверието на гражданите

Новите членове на Висшия съдебен съвет се заклеха


Новите 22-ма членове на ВСС положиха клетвата си на тържествена церемония в Съдебната палата в присъствието на правосъдния министър Цецка Цачева. Цачева ръководеше и ритуала по заклеването на висшите магистрати.


Да върнем доверието на гражданите в правораздаването, заръча Цачева на магистратите от ВСС, 11 от които са от професионалната квота, а другата половина - от парламентарната, избрани преди две седмици от депутатите с квалифицирано мнозинство.


На церемонията присъстваха тримата големи в съдебната система - главният прокурор и шефовете на ВКС и ВАС, както и зам.-шефът на НС Явор Нотев, също юрист, дипломати и магистрати.


От 15.00 днес следобед пък ще се проведе първото заседание на новия състав на Висшия съдебен съвет. На него трябва да бъде избран новият председателстващ ВСС, който ще бъде пръв сред равни.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент