Цацаров за убийството на Виола: Нямаше да има трагедия, ако си бяхме свършили работата

Цацаров за убийството на Виола: Нямаше да има трагедия, ако си бяхме свършили работата | StandartNews.com

Главният прокурор на България Сотир Цацаров обяви, че е разпоредена проверка в прокуратурата във връзка с обръщението във "Фейсбук" на бившата съпруга на Стефан Станев, който уби по жесток начин приятелката си Виола, а след това преби с бокс автостопаджия.

То е изключително силно и изключително тъжно, и е свързано с множеството подадени от нея и отхвърлени от прокуратурата жалби заради отправяните от Стефан Станев закани за убийство към нея и семейството й. Обръщението на бившата съпруга на Станев касае работата и на полиция, и на съд, и на прокуратура, заяви Цацаров на специална пресконференция. 

Проверката, която е поискана от градския прокурор на София Емилия Русинова, е завършила с доклад, който е установил слабости и нарушения както в работата на прокуратурата, пропуски в работата на съответните служители на МВР. "Тук сме да коментираме собствената си реакция за тези грешки, а не да прехвърляме отговорност. Докладът ще бъде изпратен и на министъра на вътрешните работи, негова отговорност е да преценява работата на служителите на МВР, посочи главният прокурор. "Ако ние от прокуратурата и от полицията си бяхме свършили работата, може би нямаше да се стигне до тази трагедия", изтъкна Цацаров.

По уверение на наблюдаващия прокурор, ако не бъдат срещнати затруднения предвид летния период, се надяваме към 30 септември да имаме възможност да приключим разследването срещу Стефан Станев, обвинен за убийството на приятелката си Виола Николова, обяви самата Емилия Русинова. "Назначена е психиатрична експертиза за евентуално заболяване на обвиняемия Стефан Станев. Назначена и биологична експертиза. СГС, след като определи мярката „задържане под стража", не беше обжалвана от обвиняемия", продължи тя. 

Цацаров не подмина и скандала с демонтирането на паметника "1300 години България". Кранът, който трябваше да извърши тази дейност, бе подпарлен. "Образувано е досъдебно производсво за палежа на крана, демонтиращ паметника "1300 години България" пред НДК. Разследването се осъществява от разследващ полицай на СДВР. Следим всичко внимателно, за това, което се случва", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай