09:30 ч.

29.09.17

3 мин.

0

10

0

Цацаров: Сърбия за спре театъра с Цветан Василев

от редактор |

Цацаров: Сърбия за спре театъра с Цветан Василев

Инспирират съзнателно дрязги във ВСС с политически вкус, обяви главният прокурор


Не може да им упреци, че тези избори са или са били манипулирани. Проследих изборът при колегите съдии, както и при прокурорите. Мисля, че бяха избрани достойни хора, ако има някакви укори - всеки да се сърди на вота си, отсече главният прокурор Сотир Цацаров.


Няма избор у нас, в който да няма съмнения за манипулиране, заяви той за гласуването в Народното събрание. "Оттук-нататък ВСС трябва да работи".


Всичките дрязги и крамоли се отразяват на съдебната власт в очите на нормалните български граждани. Някои са съвсем съзнателно инспирирани и със съответен политически привкус. Постоянно поддържат темата за "добрите" и "лошите" във ВСС. Гражданинът обаче не се интересува от това, а от справедливост, категоричен бе Цацаров.


Справедливост като започнем от нормалните дребни престъпления. Вижте само как прозвуча - "нормални". Става въпрос за кражби, минем пред отвличанията и стигнем до обирите на инкасо автомобили. Полиция, прокуратура, съд. По цяата верига има липса на справедливост. Има кривици в полицията, забавяния в съда, а прокуратурата на места има хора, които не са ефективни и не показват, че бранят хората, продължи обвинител номер едно.


Не мога да кажа, че съм се заел лично със случая във Виноградец, но понякога мудността, липсата на бърза и достатъчна реакция, за усещането на обществения пулс, ме дразни.  Дразни ме пасивността, нежеланието да се реагира. Прокуратурата има тези възможностти за реакция, разследване. Не може да се проявава пасивност и неусещане за това, което трябва да се направи. Не защото случаят е излязъл по медиите. Има случаи, които изискват спешни действия, коментира той.


Не мога да кажа дали е имало чадър над Лазар Влайков. Това все още се проверява от Инспектората на ВКП. Отидох в Пазарджик, защото не видях адекватна реакция. За мен това бе повод разследването да бъде възложена на друга прокуратура, допълни Цацаров.


Следващите стъпки са насрочване на делото срещу Цветан Василев. Ние няма да се откажем от всички законови средства на законовата правна помощ, с които да молим, искаме, настояваме и оказваме влияние на сръбските съдебни власти, за да престанат с този театър около екстрадицията. Формалностите на юридическата система в Сърбия, по мое мнение, се използват, за да се отлага до безкрай, коментира  главният прокурор. 


Казусът "Дунарит" и "ЕМКО" е на министерство на икономиката, а не на прокуратурата, категоричен бе той.


Посещението на Чайка бе политизирано от политически субекти, които са забравени на политическата сцена. Това бе единствен начин да напомнят за себе си. Те не можаха да направят нищо друго освен някаква форма на протест. Срещу какво протестират? Отношенията с руската прокуратура са професионални и ще останат такива. Второ, ако говорим за обмяна на информация за тероризъм, има ли значение дали ще контактуваме с руската прокуратура или с израелските ни колеги? Дали ще бъде направено и с баварската полиция, защото пред ноември ще има и такова учение, попита Сотир Цацаров. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:13 · 01.10.2017
с тия милиарди човекът си е платил за да не го върнат.
Потребител · 21:34 · 30.09.2017
Няма как да бъдат потулени тези 4 млрд, които Цветан Василев е откраднал. Това е най-голямата кражба в съвременната история на България и Василев и неговите съучастници трябва да бъдат осъдени и да лежат зад решетките.
Иванов · 20:09 · 30.09.2017
ЗАТВОР ЗА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ!!!
Кселофон · 15:36 · 30.09.2017
Да, ама не спира. Не само не спира, ами и разиграва вече поредното действие от спектакъла. Докато ние стоим и чакаме неговия край, Василев вече си подготвя удобното измъкване. Няма да ме изненада накрая да се окаже така, че Василев няма да може изобщо да бъде съден за каквото и да било и ще стане невинен по давност на престъпленията си.
Потребител · 19:08 · 29.09.2017
При милиардите на Василев, макар не и негови, скоро няма да спрат с театъра в Сърбия.
Калина · 14:43 · 29.09.2017
Цацаров, в теб ни е надеждата, довлачи го тоя тарикат Василев за съд у нас
Потребител · 13:38 · 29.09.2017
Стандарт, оправете заглавието :)
За Василев - пак ще е наредък все пак да го докарат в БГ, нали?
Потребител · 13:15 · 29.09.2017
В крайна сметка цялата загуба от КТБ е покрита с държавни пари. Доказано в България никой не търси сметката за кражба на държавни пари, така че е очевидно, че не Сърбия не изпраща Василев за съдене у нас а просто никой тук няма интерес да го призове по начин, по който сърбите да го екстрадират веднага.
Пижо · 10:37 · 29.09.2017
докарайте го в българия и го осъдете най-накрая!
123 · 10:48 · 29.09.2017
@Пижо Хаха, и да го докарат в България, няма да го осъдят ефективно. Ще го размотават 1-2 години по съдилища и накрая ще потулят нещата.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент