Сливенският убиец Бабата намушкал 10 пъти с нож Галя

Сливенският убиец Бабата намушкал 10 пъти с нож Галя | StandartNews.com

Бившият й съпруг е невинен, играл примамка

Сливенският убиец Георги Андонов - Бабата е нападателят на 28 годишната бургазлийка Галина, която бе намушкана над 10 пъти с нож. Бившият й съпруг Ивелин, който бе посочен от полицията като извършител, всъщност е невинен. Той обаче се съгласил да играе нападател като примамка, за да бъде заловен истинския престъпник. Криминалистите са прибегнали до хитър трик и лансирали версията за бившия съпруг, защото Бабата бил много опасен и агресивен. От 2009 -та г. той излежава 12 годишна присъда за убийството на баба си, която обрал, след като я удушил. По време на нападението в петък той бил в полагаем отпуск от затвора. Веднага след като го пуснали, Бабата пристигнал пред блока на Галя и когато сутринта се появила пред входа, той я нападнал и започнал да я коли. Разследващите знаели от самото начало, че именно той е извършителя. След като я намушкал над 10 пъти с нож и избягал, Георги Бабата се подготвил да напусне страната. От петък сутринта до неделя той се укривал на различни места. Според разследващи е имало голяма опасност Бабата да извърши друго още по-тежко престъпление. Затова и са пуснали в оборот фалшивата версия за ареста на бившия съпруг.

В неделя след обяд криминалистите спипали затворника в апартамента му в Сливен и го закопчали. От полицията съобщиха, че той е направил самопризнания. Двамата с Галина имали гореща любов, но младата жена го зарязала. Пандизчията озверял и решил да й отмъсти, като я убие.

На 5 декември 2008 година в квартал „Българка" в Сливен Георги убил баба си, защото тя отказала да го приюти в дома си. След като я удушил, той обрал всички пари и накити от дома й, а тялото й завил в килим и го скрил под леглото.

състоянието на насечената Галина продължава да бъде тежко, но лекарите вече са по-смели в прогнозите си, че тя ще живее. Близките й призоваха вчера всички, които искат да й помогнат да дарят кръв в бургаската болница. От МБАЛ потвърдиха, че кръвните запаси са изчерпани след случая с младата жена и няколко тежки катастрофи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай