Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора на "Юнион Ивкони"

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора на "Юнион Ивкони" | StandartNews.com

Прокуратурата повдигна обвинения на шофьора на автобуса, катастрофирал на автомагистрала „Тракия". Това стана ясно от думите на прокурор Мина Грънчарова – районен прокурор на Ямбол, по Би Ти Ви.

По думите на прокурор Грънчарова шофьорът на автобуса е обвинен в причиняване на средна телесна повреда на повече от едно лице. „Работи се по три основни версии. Първата е, че е налице преумора на водача. Следващата е наличие на техническа неизправност, а също така и за участие на трети злоумишлени лица, които биха могли евентуално да го заслепят или засекат", обясни прокурор Грънчарова.

По думите ѝ от събраните доказателства като най-вероятна се очертава версията за преумора на шофьора, на разследващите органи ще продължат да работят по всички. „Никоя от тях не може да бъде изключена, тъй като сме на прекалено ранен етап от разследването", аргументира се районният прокурор на Ямбол.

Тя подчерта, че досега разпитаните свидетели застъпват тезата, че водачът на автобуса е бил действително преуморен и е на лице моментно заспиване, довело до загубата на контрол над превозното средство. Ако той бъде признат за виновен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 до 6 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай