Прокуратурата: Още няма обвиняем за убийството във Виноградец

Прокуратурата: Още няма обвиняем за убийството във Виноградец | StandartNews.com

Все още няма обвинен. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с разследването по случая с убийството на мъж в ресторант във Виноградец.

„За този случай имаме досъдебно производство, по което се извършват процесуално-следствени действия. Продължава разпитът на детето. Делото ще бъде наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив, за да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастността на разследването и за да се постигне пълнота на доказателствения материал. Не е необходимо образуване на ново дело в случай, че се установят доказателства за извършено престъпление. Събираме доказателства и за престъпление по чл. 338 ал. 3 от НК", коментира Арнаудова.

По думите й съмнението в безпристраността на прокуратурата в Пазарджик не изхожда от доказателствата по делото, а за да няма съмнения. „Това е целта на произнасянето на главния прокурор. От медиите узнахме, както и от изявления на близките на починалия, че има известни приятелски отношения между собственика на пистолета и районния прокурор на Пазарджик", посочи тя. Арнаудова уточни, че най-вероятно е разпитан и районният прокурор на Пазарджик. „Изискани са разпечатки на телефони. Когато ги получим, нямайте съмнение, това няма да е тайна на разследването, която да попречи на разкриването на обективната истина, ще ви уведомим. Ще бъде извършен т. нар. служебен контрол на постановленията на прокуратурата и когато това стане факт, ще ви уведомим допълнително в случай на интерес", каза още Румяна Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай