Надзирателите в затворите отново на протест

Надзирателите в затворите отново на протест | StandartNews.com

Надзирателите в затворите отново излизат на протест. Монтана, Кърджали, Смолян, Перник и Пазарджик са поредните градове, които подкрепят протеста на Синдиката на служителите в затворите и Синдикат „Охрана".

Протести пред съдебните палати ще има и в други 10 града от страната.

Преди 2 дни служителите в затворите излязоха на улицата с настояване за увеличение на заплатите и отпускане на още щатни бройки.

До националния протест се стигна, след като от Министерството на правосъдието не изпълниха всичките искания на надзирателите. Основното е за 20% увеличение на възнагражденията. Досега те са получили само 5% увеличение.

Заедно с надзирателите на протест излязоха и служителите на съдебната охрана и на арестите.

„Увеличението от 5% беше стандартното за цялата страна, то беше получено и от колегите от МВР. Двете специализирани дирекции в Министерството на правосъдието изпълняват своите служебни задължения по Закона за МВР и съответно и заплащането трябва да бъде уеднаквено", каза пред bTV Красимир Бекяров от синдикат „Охрана" на протеста в София.

„Друго наше искане е за отпускане на допълнителен щат, тъй като не разполагат с достатъчно хора, за да могат да изпълняват качествено своите задължения. От съдебните сгради много голяма част се охраняват от по един служител, има съдебни сгради, които не са поети под охрана", допълни той.

„От 9 г. на всяко наше искане получаваме отговор: В следващия бюджет", заяви от своя страна Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.

По думите му хората се чувстват унизени на работното си място.

Ще протестираме до пълно изпълнение на нашите искания, подчерта Григоров.

Протестиращите пуснаха във въздуха балони като символ на дадените им празни обещания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай