14:25 ч.

06.12.17

2 мин.

0

1

0

Единственият кандидат Борислав Сарафов избран за шеф на следствието с пълно мнозинство

от редактор |

Единственият кандидат Борислав Сарафов избран за шеф на следствието с пълно мнозинство

С пълно мнозинство от 11 гласа "за" Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за директор на Националната следствена служба (НСлС).


Сарафов, който в момента е заместник-главен прокурор, бе единственият кандидат за поста, овакантен, след като предишният директор - Евгени Диков, беше избран за член на ВСС.


Кандидатурата на Сарафов бе предложена от Диков, самия Сотир Цацаров и членовете на Прокурорската колегия Пламена Цветанова, Пламен Найденов и Даниела Машева. За избора му бяха нужни не по-малко от 8 гласа.


Борислав Сарафов има над 22 години общ юридически стаж, от който 21 години в органите на съдебната власт като следовател и прокурор. В периода ноември 1994 – януари 1996 година е инспектор в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието, след което до 18 февруари 2001 година е следовател в Окръжен следствен отдел – София.


От 19 февруари до 31 март 2001 година е заместник районен прокурор в Районна прокуратура – Сливница. Бил е прокурор в Окръжна прокуратура – София от 1 юни 2001 до 5 ноември 2016 година, като в периода 6 ноември 2006 - 1 март 2007 година е командирован във Върховната административна прокуратура, след което до 17 декември 2009 година е командирован във Върховната касационна прокуратура.


От 17 декември 2009 г. до 22 декември 2010 година е заместник административен ръководител, заместник апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – София, командирован във ВКП.


От 30 юни 2011 г. до 17 януари 2013 година е административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура.


От 18 януари 2013 година до избирането си за директор на НСлС Борислав Сарафов е заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:37 · 06.12.2017
Този единствен кандидат и избран единодушно не беше ли хомосексялист, разкрит от Бойко Борисов?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент