Добруджанец от Дания дари 10 хил. крони за паметника на ген. Колев

Добруджанец от Дания дари 10 хил. крони за паметника на ген. Колев | StandartNews.com

Добрич. Добруджанецът Захари Иванов Златев, който от години живее в Дания е дарил 10 хиляди крони по сметката на Сдружението, създадено с цел изграждане на паметник на ген. Иван Колев в Добрич, съобщиха от сдружението.

Постъплението по сметката на неправителствената организация е с левова равностойност 2 541 лв. За него е било съобщено по време на заседание на УС на сдружението с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година”. До момента по сметката са събрани 22 742 лв., добавят още от организацията.

На заседанието, ръководено от председателя му - проф. Георги Марков, са били представени нови трима членове на УС – Йордан Апостолов - бизнесмен, Костадин Костадинов - директор на Регионалния исторически музей в Добрич и Ангел Радилов - журналист. Приети са били и 5 нови заявления за членство в Сдружението, като не се е приело предложение за избор на комисия, която да анализира прогнозната стойност на паметника с цел намаляване на стойността. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай