15:20 ч.

14.08.18

2 мин.

0

0

0

Адвокатът на Бенчев: Няма престъпление, очаквам прекратяване на производството

от редактори |

Адвокатът на Бенчев: Няма престъпление, очаквам прекратяване на производството

Снимка: БГНЕС


Няма извършено престъпление от страна на Бенчо Бенчев. Това каза пред журналисти Ивайло Найденов, адвокат на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Срещу Бенчев са повдигнати две обвинения - за укривателство и за боеприпаси без разрешение.


„За първото обвинение в медийното пространство достатъчно дълго беше обяснявано, че ще бъде повдигнато такова обвинение. Даже доколкото си спомням зам.-главният прокурор Гешев преди една седмица каза, че може би ще бъде повдигнато обвинение за лично укривателство. За обвинението по чл. 339 от НК - за държанен на боеприпаси без разрешение - не смятам, че има доказателства. Най-малкото г-н Бенчев има законно притежавано оръжие. Твърди се за едни боеприпаси. Това са боеприпасите за двете оръжия, които има и няма извършено престъпление. Но то е по-тежката квалификация. По всяка вероятност Прокуратурата е преценила, че това трябва да повдигне, за да може да наложи и забрана и са се мотивирали, че на базата на това обвинение налагат и забрана за напускане пределите на Република България. Аз не виждам г-н Бенчев с какво е опасен и какво трябва да притеснява и защо се притеснява Прокуратурата. Той няма и най-малко намерение да се укрива. Така че разчитам, че тази мярка е наложителна и задължителна в настоящия случай", коментира Найденов.


„В крайна сметка смятам, че емоциите ще отминат, тъй като в момента на гърба на нашия защитен, нашия доверител се упражняват страшно много хора. Прокуратурата ще изясни какво се е случило", каза още той.


„По никакъв начин той не е извършил деянието - публично укривателство и смятам, че ще излязат с един достоен акт. А то е именно до прекратяване на досъдебното производство. Нека да не слагаме каруцата пред коня, но лично аз се надявам, че ще бъдат събрани всички възможни доказателства, за да се изчисти името на нашия доверител", добави Найденов.


На въпроса дали ще може да докаже, че срещата на Бенчев с Димитър Желязков е нелепа случайност той отговори, че срещата на хората не означава, че е извършено престъпление. „Ако делото влезе в съда, ще се съберат достатъчно доказателства и ще се убедите, че няма извършено престъпление от страна на г-н Бенчев", заяви адвокат Ивайло Найденов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент