Жельо Бойчев напуска парламента

Жельо Бойчев напуска парламента | StandartNews.com

Жельо Бойчев напуска парламентарната група на БСП и парламента. Това съобщи соцлидерката Корнелия Нинова. Това стана по-малко от 24 часа, след като Канал 3 информира, че Бойчев е подал оставка от ръководството на ПГ на "БСП за България" и има намерение да излезе от политиката до края на годината.

За напускането му, вече официално потвърдено днес, няма срокове, стана ясно от съвместното изявление на Нинова и Бойчев.

Няма драма, Жельо Бойчев остава член на БСП и градската организация с желание да ни помага, коментира тя. Нинова уточни още, че той желае да напусне ръководството на ПГ, а скоро и Народното събрание, и политиката по лични причини.

Решил е да развива живота си в друга посока, поясни соцлидерката. Ще се занимава с бизнес и е постъпил почтено, по думите й, с оттеглянето, за да не изпадне в конфликт на интереси.

"Опитахме се да го разубедим, защото той е качествен колега, съжаляваме" призна тя и потвърди информацията на Канал 3, че до момента оставката му беше запазена в тайна, защото Нинова го е навивала да остане.

Бойчев каза от своя страна, че няма никаква драма с ръководството на БСП, нито с колегите си от парламентарната група.

"Това е лично решение, свързано с осмисляне с какво ще се занимавам оттук нататък. Не съм си поставял срокове. Оставам член на БСП и депутат", коментира Бойчев. Соцдепутатът отрече оттеглянето му да има нещо общо с това на земеделеца Спас Панчев.

Той няма да напуска Националния съвет на БСП, а когато излезе от Народното събрание, на мястото му ще влезе следващият в листата на левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай