ВОЛЯ няма да подкрепи БСП за вота на недоверие

ПГ на БСП продължава да търси подкрепа от всички български граждани за сваляне на правителството

ВОЛЯ няма да подкрепи БСП за вота на недоверие | StandartNews.com

Не срещнахме разбираме в лицето на колегите от ВОЛЯ за подкрепа на вота на недоверие. Това заяви Жельо Бойчев от БСП след среща с ВОЛЯ, предаде БГНЕС.

От ВОЛЯ считат, че един вот на недоверие няма да помогне за решаване на проблема за борба с корупцията, обясни Бойчев. Той подчерта, че ПГ на БСП продължава да търси подкрепа от всички български граждани за сваляне на правителството на Борисов от власт. Вотът на недоверие има много ясна цел - определя ясно кой в НС подкрепя кабинета на Борисов и кой е опозицията, посочи още Жельо Бойчев.

Вотът на недоверие за борба с корупцията поставя разделителна линия кой иска истинска промяна, кой иска смяна на модела на управление на страната, и кой е за запазване на това статукво, което продължава да ограбва всеки един български гражданин, заяви Бойчев. Той подчерта още, че този дебат не е безсмислен и той тепърва предстои в обществото. БСП има силата и волята да го води, категоричен бе Жельо Бойчев. От своя страна лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки посочи, че като цяло има съвпадение между тях и БСП на оценката за ситуацията в страната, че България е най-корумпирана в Европа и този проблем трябва да се реши. От друга страна депутатите от ВОЛЯ, като „прагматици и професионалисти" не можели да участват в „едно празно говорене".

„Темата за корупцията и картелите, контрабандата ще я изнасяме всеки ден пред всички медии. Не е необходимо да използваме механизъм като вот на недоверие, за да може да си изказваме тази тема. Не считаме за нормално сега преди Коледните празници и председателството да се използва този парламентарен механизъм", заяви Веселин Марешки. Запитан какво се промени от преди месец, когато Марешки сам заговори за вот на недоверие, той обясни, че нищо не се било променило. „Подадохме ръка и казахме, че сме готови да участваме във вот на недоверие, ако е ясно какъв е крайният изход от това нещо-сваляне на правителство или избори, или ново правителство", каза още Марешки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай