Волен в атака срещу новия премиер

Волен в атака срещу новия премиер | StandartNews.com

София. Марин Райков е работил в интерес на Анкара, докато е бил зам.-министър на външните работи. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в коментар на състава на служебния кабинет, предаде "Фокус".

„Райков е човекът, който спираше в българския парламент темата за арменския геноцид, и се е похвалил пред турския посланик през 2009 г., че е положил всички усилия да спира тази тема и тя да не влиза в Народното събрание. Това е човек, който работи за чужди интереси, не за български”, коментира Сидеров.

„Относно туркофилството му в мен е една паметна бележка от 27. 08. 2009 г. относно срещата на зам.-министър Райков с посланика на Турция Мехмед Гюджук. Посланикът непрекъснато пита - какво се случва с въпроса за арменския геноцид. Той казва, че положителното приемане на резолюция, би хвърлило сериозна сянка върху диалога с Турция. Зам.-министър Райков подчертава неимоверните усилия, които ръководството влага в отклоняване на приемането на такова решение”, посочи Сидеров. По думите му Марин Райков е човекът, който е виновен за либийския случай, като зам.-министър на външните работи тогава. „Тогава потулиха случая и дадоха възможност на режима на Кадафи да се изгаври с нашите медицински сестри и България да бъде унижена”, заяви Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай