ВМРО започна подписка за интеграция на ромите

ВМРО започна подписка за интеграция на ромите | StandartNews.com

София. ВМРО започна подписка против държавното нехайство по циганския въпрос. В нея се настоява за ясен план за действие по интеграцията на циганските общности.

Шатрата за събиране на подписи беше поставена пред сградата на Народното събрание. Мястото е избрано, защото именно там ще бъдат внесени събраните в хода на инициативата подписи.

„Действията ни не са насочени срещу етноси, а срещу бездействащата власт в страната ни – в лицето на основните институции”, обяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той допълни, че ВМРО от десетилетия предупреждава за опасностите и предлага решения.

„Всички в момента се опитват да говорят за проблемите, но ние сме първите, които подемат гражданска инициатива за решения”, твърди Джамбазки. По-рано през седмицата ВМРО внесе предложенията си за разглеждане на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, напомниха от пресцентъра на партията.

Сред предложенията е реалното обвързване на социални плащания за деца със средата и образованието, които родителите им осигуряват,  използването на различни форми на общественополезен труд по модела на някогашните строителни войски, кактто и по-стриктно спазване на съществуващите законови разпоредби срещу незаконно строителство, скитничество, просия и т.н.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай