08:45 ч.

11.09.18

2 мин.

0

2

0

Владислав Горанов: До 2021 година ще има и други оставки на министри

от редактор |

Владислав Горанов: До 2021 година ще има и други оставки на министри

Действията на премиера по пътната трагедия край Своге са удачни.


Така финансовият министър Владислав Горанов коментира в студиото на Нова телевизия предстоящите промени в кабинета.


Горанов каза, че познава номинираните от кабинета за министри, но подчерта професионалните качества на тези, които напускат постовете си.


В края на разговора в студиото Горанов каза, че ако не настъпят непредвидени геополитически събития, доходите в бюджетната сфера може да бъдат увеличени с 10% от 1 януари. Запитан дали ще се намали ставката на ДДС, ще има ли диференцирана ставка, Горанов отрече, като отговори така: "Това е въпрос за следващ финансов министър!"


Всеки един от новите министри може да се справи със задачите. Познавам ги добре. "Младен Маринов го познавам покрай работата с опитите за повишаване на събираемостта през годините. Народният представител от Враца Петя Аврамова и Александър Манолев също ги познавам. Мисля, че са добри решения. Заслужава обаче да кажем добри думи и за колегите, които си тръгват от правителството", добави той.


Запитан дали старите министри са по-добри от новите, Горанов отвърна: "Ако рутината и опитът дават предимство, със сигурност си тръгват едни от опитните. Московски ще остане в историята като най-дълго стоелият министър на транспорта. И Ники Нанков, който няколко пъти бе министър на регионалното развитие – изключително енергичен, млад и симпатичен човек, който подходи много достойно в ситуацията, станала повод за оставките".


"Самоцелното стоене на постовете не е полезно нито за тези, които ги заемат, нито за обществото. Дебат за определени министри да си ходят не е спрян. Никой не е застрахован освен премиера, защото с него си тръгваме всички. Важно е да се отбележи, че не трябва, много лесно да се дават кадрови жертви дотоколкова доколкото качествените хора не са безкрай. Второ се създава усещане за това, че всеки може да бъде лесно похарчен. Като говорим за такъв тип трагедия, мисля че действията на премиера са удачни", каза още министърът.


По повод това дали ще се окаже, че има сериозни нарушения в пътната настилка Горанов заяви: "Пътното строителство не ми е сила. Ако се установи, че в този път има подобни нарушения много лесно ще установим дали ще бъде понесена отговорност в тази посока".


Горанов изрази увереност в това, че кабинетът ще изкара мандата си, коментирайки дали ще има и други промени в състава на правителството. До 2021 г. ще има и други оставки, смята той.


Владислав Горанов отговори и на критиките на президента Радев. За нас не е щета това, че той излезе от ролята на обединител на нацията и влезе в ролята на опозиция, каза той.


Очаквайте подробности!


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:09 · 11.09.2018
Народът чака само една оставка! ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ! Всички други са бушони!
Потребител · 09:26 · 11.09.2018
Има 3 лайномета в ГЕРБ назначени да хвърлят кал по Радев - Този, Цв. Цв.и ПлЮвналиев ...
И тримата заедно не могат да се вържат на малкия пръст на Радев !

Най-точния президент досега - ВИНАГИ реагира бързо и на место,
само дето на Цвъки малко трудно разчита написаното,
а ПлЮвналиев му отгговаря без дори да знае за какво става въпрос!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент