Валери Симеонов: Партията не носи отговорност за един човек

Спряхме етническа война, обяви вицепремиерът по повод Асеновград

Валери Симеонов: Партията не носи отговорност за един човек | StandartNews.com

НФСБ има над 1000 структури в цялата страна и никой не може да знае в един момент председател или член дали няма да извърши престъпление. Не е редно партията или ръководството да поеме отговорност, обяви Валери Симеонов пред БНТ. Той се закани да изключи от редиците Анелия Велева, ако магистратите докажат, че е виновна за трафик на хора. 

Той бе категоричен, че управляващите не разпъват чадър над никой. "Когато се установи някакво нарушение, се взимат веднага мерки. Това е един добър и нов пример в политиката. Не трябва никой да си въобразява, че след като е член на най-голямата партия или член на партия в управлението, той ще може да разчита на някаква закрила или защита", обясни вицепремиерът.

Ръководството на нашата партия през есента на 2015 г. поиска в Наказателния кодекс - драстично да се повишат санкциите за трафик на хора, като направихме от 1 на 10 години, за длъжности лица - от 3 до 12 години затвор с конфискуване на превозното средство и с глоби от 10 000 до 30 000 лв. И всичко това беше наше предложение, което ясно показва какво е отношението ни към тази незаконна дейност, продължи той.

Този път държавата и общината си подадоха ръка и успяха да овладеят процесите на масово недоволство. Те бяха опасни, защото можеха да се превърнат в етническа война, както стана в Катуница, коментира той по повод Асеновград.

Ромите у нас са българи. Колкото и да се иска на голяма част от обществото ни да ги изселим извън България – това няма как да се случи. Част от ромските малцинства плащат данъците си, образоват се и понякога след едно поколение вече са неразличими българи, уточни вицепремиерът

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай