Цветанов прогнозира нов предсрочен вот

Цветанов прогнозира нов предсрочен вот | StandartNews.com

София. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира нови предсрочни парламентарни избори до няколко месеца.

Пред БНТ той заяви, че е убеден, че ще стане така. Цветанов предупреди, че от този момент нататък в публичното пространство ще се появят много спекулации и неверни твърдения. „Към настоящия момент всички избрани народни представили от ГЕРБ ще бъдат единни. Важно е да видим тази тройна коалиция, която ще бъде прикрита пред едно програмно правителство. Много е важно за българските граждани да чуят лъжите, които се казаха по време на предизборната кампания", отбеляза вторият след Бойко Борисов в партията "Българските граждани не успяха да упражнят правото си на глас, тъй като бяха объркани", добави той.

Според Цветанов БСП, ДПС и Атака имат много различия като например БСП подкрепя изграждането на АЕЦ „Белене", а според ДПС това не може да се случи. ДПС пък настоява за плосък данък, Атакаиска сега и веднага 1000 лева заплата, а 500 лева пенсия.

„ПП ГЕРБ показа какво е свършила през своя мандат и постави основните акценти". По думите му Цецка Цачева е „един достоен кандидат за председател на Народното събрание, тъй като тя се е доказала като знаеща и можеща".

"Отнемане на лиценз е възможна хипотеза, ние трябва да бъдем правова държава". Така коментира Цветанов без да назовава медията, изнесената от ТВ7 информация за случая "Костинброд" с 350 000 отпечатани бюлетини. "Ако се повтори отново случаят с деня на размисъл, ако има предсрочни избори, мисля, че могат да се заложат законодателни промени с много тежки санкции върху медии, а защо не и отнемане на лиценза, каза Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай