Старозагорските социалисти искат Нинова и Симов за водачи на листата

Старозагорските социалисти искат Нинова и Симов за водачи на листата | StandartNews.com

Стара Загора. Депутатът Корнелия Нинова и младият публицист Александър Симов са номинирани за водачи на партийна листа в Старозагорския регион за предстоящите парламантарни избори от основните партийни организации на БСП в областния град. Това съобщи шефът на групата общински съветници на левицата в местния парламент на старозагорци Борис Боричев в сряда.

Броят на номинараните кандидат-депутати обаче надхвърлял 30, като сред тях освен Нинова и Симов имало и още редица разпознавеми лидери на БСП като министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев, депутатите Георги Кадиев и Красимир Янков, зам.-министрите Светла Бъчварова и Иван Кръстев, Румен Овчаров и др.
Листата на кандидат-депутатити и предрожението за водач ще бъдат утвърдени на общинската партийна конференция, припомни Боричев. Старозагорските социалисти, които продължвата да бъдат с временно ръководство вече втора година, са насрочили партийния форум за избор на нов общински председател и ново ръководство за идната събота, 9 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай