Станишев започва подписка за Шенген

Станишев започва подписка за Шенген | StandartNews.com

Соцлидерът Сергей Станишев стартира Националната кампания „България в Шенген. Време е!" днес в Археологическия музей в София. На събитието президентът на ПЕС е поканил представители на правителството и опозицията, авторитетни имена от научните среди, културата, медиите, интелектуалци, спортисти, художници.

Кампанията стартира с патриотичен видео клип на четири езика – български, английски, френски и немски. Той ще бъде качен на фейсбук страницата на инициативата – Шенген БГ https://www.facebook.com/schengenbg?fref=ts

По време на събитието ще стартира и подписка – декларация за подкрепа на каузата България в Шенген. "Ние не сме европейци втора ръка и никога не сме били. Българският народ е сред основоположниците на християнска Европа, на нейната духовност, култура и писменост, още от IX век.

Приемането на България в Шенгенското пространство вече е въпрос на историческа и морална справедливост", се казва в текста на декларацията. Тя ще бъде отворена за подкрепа от всички, които искат да подкрепят идеята България да бъде равнопоставена с останалите европейски страни и да бъде присъединена към Шенгенското пространство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай