Социалистите тренират новите си депутати

Това е нова материя, призна Нона Йотова

Социалистите тренират новите си депутати | StandartNews.com

Новите депутати от БСП се събраха на първо обучение за бъдещата си работа в парламента, обяви bTV. Точно 47 души от листата на социалистите ще влязат за пръв път в Народното събрание. 

Затова им бе проведено първо обучение на "Позитано 20". Някои бяха притеснени, други - развълнувани. "Това е за мен голям приз и отговорност. Всичко ново и неизвестно предзизвиква вълнение", обясни Теодора Халачева.

Имаше и такива, които си признаха, че не разбират материята, в която навлизат. "Как се процедира, как се гласува, всичко. Нова материя, разбира се", заяви Нона Йотова. „В политическата част няма тайни за мен, но технологичната за изработването на един закон – все още ми е пълна мистерия", призна Александър Симов. "Свързани с медийното представяне, работата в парламентарната група, въпросите, които трябва да имаме отношения", каза Веска Ненчева.

Утре се очаква Централната избирателна комисия да оповести окончателния списък с новите народни представители. Така ще стане ясно и откъде влизат избраните от две депутатски листи. Първото заседание на парламента пък най-вероятно ще е на 19 април, сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай