Слави внесе документи за референдума в ЦИК

Слави внесе документи за референдума в ЦИК | StandartNews.com

Телевизионният водещ Слави Трифонов внесе документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, който ще се проведе заедно с президентските избори.

Именно той и "Шоуто на Слави" станаха инициатори за провеждането на референдума. По закон бяха необходими 2500 подписа в подкрепа на Инициативния комитет.

Трите въпроса в допитването ще са за мажоритарно и задължително гласуване, както и за намаляване на партийната субсидия на 1 лев за действителен глас.

Някои от въпросите в референдума се отнасят точно за нашите сънародници в чужбина и съм сигурен, че те ще гласуват в референдума много активно, каза Слави Трифонов, след като подаде документите.

По думите му въпросът за електронното гласуване, който отпадна от запитването, е от огромно значение.

Този въпрос ще присъства обаче в следващ референдум или ще бъде решен по някакъв друг начин. Българите ще могат да изразяват свободно волята си, а не подчинени на една политическа класа, която се самовъзпроизвежда вече 25 години, каза Трифонов, цитиран от bTV.

С референдума ние даваме възможност на нашите съграждани да изразят волята си, без да правят революции, без да събарят парламента и да има насилие, а по един коректен начин, изтъкна той.

Запитан дали ще подкрепи някой от кандидатите за президент, който застава зад въпросите в референдума, Слави Трифонов заяви, че няма да подкрепи нито една партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай