Сидеров: Падне ли "Атака", пада България

Сидеров: Падне ли "Атака", пада България | StandartNews.com

София. "Ще гледаме как изтичат в канализацията на историята всякакви коалиции и коалицийки, но "Атака" ще стои като скала над мътната река на българската политика, защото тя е крепост и падне ли тя, пада и България". Това заяви в обръщението си към 43-тото Народно събрание лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Преди да започне изказването си Волен Сидеров поиска да се отстранят от залата "символи, които не са легитимни". Освен националния флаг и герба на Република България, според него трябвало да има и православен кръст. Сидеров помоли квесторите да отстранят флага на ЕС, но желанието му не беше удовлетворено. 

По-миналата седмица, когато "Атака" бяха поканени на разговорите, инициирани от ГЕРБ, представителите на националистическата партия не се яви на разговорите, но пък свалиха и поругаха знамето на Европейския съюз, разположено в къта за пресконференции на Народното събрание. 

Волен Сидеров изпрати "здрав и неодялан поздрав от нашите избиратели" и насити речта си с пословици, като "Който гроб копае другиму, сам пада в него" и анекдот за Радио "Ереван", в който се казва, че повече от китайците били мераклиите. "Видяхме много мераклии за власт, и възниква въпросът - "А могат ли?" Когато поискаш, трябва и да можеш", коментира Волен Сидеров. Той сравни програмната слабост на партиите с мъжка еректилна дисфункция. 

В парламента има 49 партии освен "Атака", каза Сидеров, като за пореден път след нощта на изборите "разби" коалициите, за да посочи резултата на собствената си партия като по-висок в номинална стойност в сравнение с останалите партии, които обаче са се обединили в коалиции. 

Той попита защо досега управлявалите партии не са подобрили живота на хората. Сидеров даде заявка, че партията му ще задава постоянно такива въпроси като опозиция и ще следят първи интерес на политиците да бъде българският народ да е добре. 

Според него няма други ценности освен християнските, а евроатлентическите той нарече "лакърдии". 

Сидеров съобщи, че "Атака" вече е внесла в деловодството на парламента 43 законопроекта и решения, които се отнасят до най-важните според тях въпроси за българския народ - минималните доходи, минималните пенсии, изгонването на ЕРП-тата и концесионерите на злато, повишаване на мораториума върху цената на тока (вероятно мораториум върху повишаването на цената на тока), енергийни проекти и т.н.

"Ако отхвърлят тези решения, политиците ще покажат, че не са национално отговорни", заяви Сидеров. Той каза, че предложенията на "Атака" са народополезни. 

Лидерът на националистите се обърна към присъстващите посланици на страни от Европейския съюз с думите: "Предайте на вашите лидери да прекратят незабавно идиотските санкции срещу Русия. Вашите собствени народи ще ги принудят, защото ще свалят с гръм и трясък сегашните лидери, защото те са марионетки на САЩ. Държавите членки трябва да спрат васалната политика в интерес на Вашингтон и да започнат да водят суверенна политика, защото САЩ ни въвлича във война".

Според него Европейският съюз трябва да бъде разтурен и да бъде сформиран нов съюз на базата на истински демократични символи, на базата на християнските ценности, защото сегашният работи против интересите на народите в него.

"Не искаме да ни тикате във вражда и война с нашата освободителка Русия. Вече два пъти ни натикахте в такива съюзи, трети път няма да го позволим", извика лидерът на "Атака" към ложата на посланиците.

"Въпреки всичко Бог пази България", завърши Волен Сидеров и се прекръсти, преди да слезе от трибуната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай