Сергей: Европа отива в ляво

Сергей: Европа отива в ляво | StandartNews.com

Станишев вкара мартеницата в ПЕС

Пловдив. В БСП и при европейските социалисти има ясно осъзнаване, че неолибералния модел от последните 20-25 години е провален. Недоволството от безработицата, рестрикциите става все по-силно и у нас, и в ЕС. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев при закриването на семинара на левицата в Пловдив. Имаше пълно единодушие в оценката на сегашното правителство за същината на програмата и за действията на управляващите, каза Станишев.

"Бурно и шумно "нищонеправене", но за сметка на това много скъпо", така изглеждал кабинетът според експертите, изнесли лекции на семинара. Хората не харесват статуквото, в което живеят, каза още президентът на ПЕС. И настоя левицата да даде решения за намаляването на неравенството. Общественото мнение в Европа отива в ляво, важна е визията на социалистическите партии за бъдещето, посочи Станишев. ПЕС и БСП ще организират втори семинар за местната власт, на който водещи имидж-мейкъри ще обучават актива за модерни предизборни кампании. 

Междувременно в заключителната част на семинара в Пловдив социалистите получиха официалния календар на ПЕС за 2015 година. При подбора на снимка за месец март по настояване на Станишев на страницата е детенце с българската мартеница.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай