14:40 ч.

16.05.18

1 мин.

0

9

0

Радев и Путин се срещат преди Деня на славянската писменост

от редактор |

Радев и Путин се срещат преди Деня на славянската писменост

Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне на 22 май с президента на България Румен Радев. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос на журналисти за програмата на Путин за 21-22 май, предаде ТАСС, цитирана от БТА.


Песков уточни, че българският лидер ще направи посещение в Сочи. След разговорите Путин и Радев ще направят изявления за пресата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 05:28 · 17.05.2018
Да видим дали Путин ще почне да убеждава Радев, че писмеността е получена в Русия от македонската земя.
Българска · 16:48 · 16.05.2018
Българска е писмеността - българска, а не славянска.Състои се от гръцки букви и знаци отговарящи на старобългарските руни. Т.н. Църковнославянски език е старобългарски и така е приет и в чужбина, а писачите, писачите не са българи .
Shopeto · 21:25 · 16.05.2018
@Българска Има ли значение кой какво пръв е измислил преди хиляда години. Ти, във всеки случай, не си и няма какво да се кичиш с делата на предците ти. Свърши нещо полезно и се гордей със себе си.
Потребител · 05:26 · 17.05.2018
@Българска Графичната система, с която пишем днес е въведена от руския цар Петър Първи. Тя се различава от старата писменост от времето на първите две български царства. Но това е графична система. По-важното е да се определят графични знаци т.е. букви, които да съответстват на говоримия славянски език. Това е, което правят Кирил и Методи, а дали ще се пише на глаголица, кирилица или маймуница е второстепенно.
Потребител · 16:11 · 16.05.2018
Bravo na putin i radev smeli maje
Shopeto · 21:30 · 16.05.2018
@Потребител Кое му е смелото на Путин, че отива на среща с хиляда бодигарда? Нашият дори е по-смел, от глупост или безгрижие, изобщо не му пука, че плебоса може някой ден да го разкъса на парчета.
Потребител · 04:59 · 17.05.2018
@Shopeto Ами смee ли някои да му излeзнe насрeща? Никои вeчe нe смee дума да кажe. Твоитe западни приятeли млъкнаха завинаги.
Shopeto · 17:59 · 17.05.2018
@Потребител Не моите, а нашите западни приятели. Или ти не си българин, а ушанка...?
Както сам виждаш, аз не мълча и ълбоко грешиш ако си мислиш, че няма други като мен. Намаляват обаче тези, които на теб приличат.
Потребител · 15:43 · 16.05.2018
Радев от руските медии ли научава кога и с кого ще се среща?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент