Радев: Сектор "Сигурност" беше приоритет на Консултативния съвет /НА ЖИВО/

Радев: Сектор "Сигурност" беше приоритет на Консултативния съвет /НА ЖИВО/ | StandartNews.com

След близо 4 часа заседанието на Консултативният съвет при президента приключи. Това беше първото заседание на КСНС, свикано от президента Румен Радев. Темата е заплахите пред националната сигурност на България.

"Изключително съм удовлетворен от факта, че всички участници се отнесоха отговорно и конструктивно, заяви Румен Радев. - "Обединихме се около схващането, че съвременната среда за сигурност е изключително динамична, което поражда рисковете", разказа държавният глава. И разкри, че на КСНС е бил издигнат като основен приоритет личният състав на сектор "Сигурност". Удовлетворен съм от факта, че всички се обединихме около издигането като основен приоритет личният състав на сектора, необходимите мерки за доокомплектоване, кадрово и професионално развитие. Обединихме се, че проектите трябва да имат своята ускорена реализация. Обединихме се, че проектите трябва да имат своята ускорена реализация. Не трябва да забравяме, че е важно да осигурим поддръжката на техниката и въоръжението за личния състав до изтичането на техния ресурс и замяната им с техни образци", допълни Радев.

Протест беляза старта на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. 20 души се бяха събрали под прозорците на "Дондуков 2" с искане за бърза съдебна реформа.

Очаквайте още подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай