07:20 ч.

08.11.17

1 мин.

0

0

0

Парламентът гледа бюджета на НОИ и Здравната каса

от редактор |

Парламентът гледа бюджета на НОИ и Здравната каса

Бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Националния осигурителен институт (НОИ) влизат днес на първо четене в пленарна зала. Те ще бъдат обсъдени от депутатите преди първото четене на държавния бюджет за следващата година.


Заложените приходи на Здравната каса за 2018 г. са 3 милиарда и 860 милиона. За извънболнична помощ са предвидени 207 милиона лева - това е със 7 повече отколкото засега.


Парите за дентална помощ са с милиона лева повече, а за лекарства - близо един милиард лева. Ръст на пенсиите, на минималните осигурителни доходи, на майчинските, детските добавки и социалните помощи залага проектът за бюджет на Държавното обществено осигуряване за 2018 година.


В същото време се предлагат мерки, които ще затруднят достъпа до болнични и до обезщетения за безработица с цел намаляване на злоупотребите и източването на социалната система.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент