Паргов призова СОС да не продължава договорите на одитните комитети към Градската мобилност и Топлофикация

Паргов призова СОС да не продължава договорите на одитните комитети към Градската мобилност и Топлофикация | StandartNews.com

Председателят на групата на "БСП Лява България" в Столичния общински съвет Калоян Паргов призова СОС да не продължава договорите на одитните комитети към Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и "Топлофикация София".

Това се случи по време на редовното заседание на Комисията по транспорт и туризъм, на което беше внесен доклад за одобряване на статута на одитните комитети на всички общински дружества, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София. Освен това, лидерът на БСП-София настоя да бъдат уеднаквени текстовете в документите, които описват статутите на одитните комитети към всички общински дружества, тъй като те имат идентични правомощия.

"Одитът на Сметната палата установи по категоричен начин нарушения в работата на ЦГМ. Това повече от ясно показва, че одитният комитет, който е назначен, не си е свършил работата, коментира Калоян Паргов. - Видяхме каква работа върши този одитен комитет и доколко може да разчитаме на него. Колкото до случая с "Топлофикация София" - в момента предстои избор на ново ръководство, вече е обявен конкурс. И съвсем логично е да има и нов одитен комитет. Той ще трябва да одитира работата на предишното ръководство. Няма как да разчитаме на обективна оценка от комитета, който е работил със старото управление на "Топлофикация София". Одитните комитети трябва да контролират работата на дружествата, да дават предписания, да отстраняват нарушения и да информират нас, членовете на СОС в ролята ни на принципал, за да знаем какво се случва в тях. Задължение, което изобщо не се изпълнява."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай