Още един депутат изключен от СДС

Още един депутат изключен от СДС | StandartNews.com

София. И депутатът Михаил Михайлов е изключен от СДС. Причината е, че от две години не си е плащал членския внос. В Устава на партията пише, че който пропусне 6 месеца, е аут. За редовите членове вноската е левче, а за депутатите - 100 лева.

Миналата седмица от СДС изхвърчаха Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров, а евродепутатката Надежда Нейнски напусна сама сините редици.

На въпрос дали ГЕРБ има намерение да подкрепи синята номинация за конституционен съдия Галя Гугушева, шефът на СДС Емил Кабаиванов каза, че това ще проличи на 19 декември, когато е гласуването в пленарна зала. Той допълни, че се запознал със спецпрокурорката по време на преговорите за нейното издигане и няма роднински връзки с нея. Емил Кабаиванов определи като спекулация слуховете, че навремето е бил изключван от СДС. "Един от шефовете на СДС-Карлово направи опит за това, а след това отиде в РЗС", каза той.

СДС излезе с декларация по повод 23-ия си рожден ден, който е на 7 декември. В нея се обяснява, че страната е изправена пред едно огромно предизвикателство - жизненият стандарт на българските граждани. Затова сините щели да водят политика, насочена към рязкото подобряване на икономическата среда и повишаване на доходите. От "Раковски" 134 призоват всички политически партии от дясноцентристкия център, които са в ЕНП, за обединение на усилията за едно по-добро управление на страната след следващите парламентарни избори. Лидерът Емил Кабаиванов обясни после, че ДСБ, ако се саморазпусне, е добре дошло да се влее в синята партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай