МВР иска още 30 млн. за паспорти

МВР иска още 30 млн. за паспорти | StandartNews.com

МВР иска още 30 млн. лв. допълнително от бюджета. Това става ясно от обявения за обществено обсъждане проект на постановление за необходимата на ведомството сума. Парите ще са нужни за осигуряване финансирането по сключени договори, на откритите до момента процедури и за обезпечаване обществени поръчки. Те са, за да се изпълнят дейностите по издаването на български лични документи през 2015 г.

Точната сума, която вътрешното ведомство иска от бюджета, е 30 671 500 лв. От доклад на вътрешния министър Румяна Бъчварова става ясно още, че за цялата 2014 година постъпленията от лични документи са малко над 50 млн. лв.

От началото на тази година до края на март събраната сума е 11 692 567 лв. Искането за допълнителни пари се налага заради скорошна промяна, според която таксите за издаване на лични документи вече не постъпват в отделна сметка, а влизат направо в централния бюджет. Преди парите отиваха направо за покриването на разходите по издаване на документите. А сега сумите отиват в централния бюджет и чак тогава се пренасочват към МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай