Младен Маринов с първа среща със синдикатите в МВР

Снимка: БГНЕС

Младен Маринов с първа среща със синдикатите в МВР | StandartNews.com

Встъпилият вчера в длъжност министър на вътрешните работи Младен Маринов се срещна днес със синдикалните организации в МВР. Пред медиите той каза, че синдикатите са важни както за коректив на ръководството, така и за помощ на ръководството, както и за защита на интересите и законовите действия на колегите пред обществото.

Министър Маринов обясни, че срещата е била опознавателна и той е представил пред синдикатите визията си за МВР. Като допълни, че самите синдикати са се обединили около нуждата от законодателни промени, част от социалните пакети и униформеното облекло.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов коментира, че на новия министър може би ще му бъде необходимо известно време, за да се адаптира към новата позиция на политик.

"От успеха или неуспеха на един министър до голяма степен зависят успехите и неуспехите на хората, работещи във ведомството", каза Попов.

И допълни, че има три принципни проблема в МВР, които не могат да бъдат решени бързо, но трябва да се работи по тях. Това според него са хроничното недофинансиране на министерството, мотивацията на служителите и това, че досега ведомството се е ръководело не от политици, а от чиновници.

Попов изрази удовлетворение, че за министър на МВР е бил назначен човек от кариерата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай