Марешки иска министерски пост /ОБНОВЕНА/

Лидерът на ВОЛЯ с апетити към земеделие, туризъм, енергетика и външна политика

Марешки иска министерски пост /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки обяви, че първо би водил разговори с "Обединени патриоти" и чак след това ще седне за преговори с ГЕРБ.

"Засега не съм се чувал с никого от партиите на статуквото. Чакаме резултатите и очаквам да се обадят. Ако зависи от нас, ще поставим условия, които са добри за страната", заяви Марешки пред "Нова тв".

Той посочи борбата с картелите в горивата като свое искане, от което няма да отстъпи в бъдещите разговори за коалиционно управление. Марешки определи част от идеите си като нестандартни, но подкрепата на обществото показала, че те могат да се осъществят.

"От ВОЛЯ считаме, че най-важно е формирането на стабилно правителство, но то може да се направи обединено около стратегически цели, обясни Марешки. - Една такава цел е да се управлява страната като Естония - за народа и в името на народа. Вторият проблем е демографската криза. Земеделие, туризъм, енергетика, външна политика са областите, в които ВОЛЯ е най-силна. Може да направим силно партньорско правителство, което да решава проблемите на страната. Нямаме самоцел. Имаме силни кадри във всички области. Компромиси по никакъв повод няма да правим", категоричен беше той.

Или участваме директно и носим отговорност, или не участваме в управлението, посочи Марешки и даде да се разбере, че е готов да поеме министерски пост, защото така може да носи отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай