Манолова разкри 10 неудобни въпроса за БСП

Манолова разкри 10 неудобни въпроса за БСП | StandartNews.com

София. 10 неудобни въпроса за БСП, които са ѝ задавани от граждани и които според трябва да намерят отговори на предстоящия конгрес на БСП предтави днес кандидатът за председател на Националния съвет на БСП Мая Манолова, която участва в дискусията за бъдещето на партията под надслов „Промяната е път към победата!"

Въпросите са: „На кого служеше българското правителства?", „Банковата криза и позицията на БСП?", „Бъдещето на Коалиция за България?", „Отношенията с АБВ?", „Какво е отношението на БСП към управлението – експертно и ли политическо?", „ДПС и това , което се случи през изминалата година?",„Дали БСП непременно във властта или в опозиция?", „Как ще се разпределя партийната субсидия?", „Какъв е обликът на партията в медиите?".

Манолова, че ако в неделя бъде избрана за председател на Националния съвет на БСП ще пристъпи към изпълнение на своя план, но ако това не се случи, тя ще продължи да работи за БСП.

„В тази лидерска кампания аз много се промених, промени се и БСП", каза тя.

Имаме нужда от един откровен разговор и отправната точка е състоянието на БСП, не само за да го анализираме, а за да очертаем пътя на промяната, поясни Манолова.

„Едва ли някой социалист има съмнение за това, че нашата партия е в криза. Това се вижда и от вътре и от вън, показа се и на европейските избори, когато нашите избиратели ни дадоха знак със сигналната лампичка, че започваме да губим доверието им", подчерта Манолова.

Според социалистката, важният въпрос пред партията е как сега да се изправи и да продължи. „Много важно е да върнем демокрацията в партията", подчерта тя и заяви, че хората в България са гневни, че все по-малко зависи от тях, все повече зависи от елита, и олигархията.

„Мотото на БСП трябва да бъде „Да върнем БСП на социалистите", каза още Манолова и подчерта, че определянето на листите за предстоящите избори трябва да се извърши от областните структури и да бъдат направени по начин, който да мотивира хората, а кой ще влезе в парламента, ще се определи от хората с мажоритарния вот. Второто важно нещо, което трябва да се направи е да се върнат принципите и правилата в БСП и да се върне процесът на вземане на решения, където му е мястото – в легитимните органи в БСП, заяви Манолова.

 По думите й въпросът е къде се вземат решенията остава да виси. Тя заяви, че все още не знае точно по какъв начин се постави точка на това управление. Мая Манолова подчерта, че коалиционните отношения на партията никога повече не трябва са поемат по начина, по който е станало с ДПС, а трябва да са публични, защото „други консумираха властта, а БСП ще платим сметката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай