Лидер на БСП оглави общинския съвет в Исперих

Лидер на БСП оглави  общинския съвет в Исперих | StandartNews.com

Общинският лидер на БСП в Исперих оглави местния парламент в лудогорския град. Адвокат Даниел Димитров получи поста на първата сесия, състояла се днес, след като бе подкрепен от групата на ДПС в новоизбрания общински съвет.
Досега местната управа на Исперих винаги е била оглавявана от представител на ДПС, където партията на Лютви Местан разполагаше с абсолютно мнозинство. На последните избори обаче движението загуби както доминацията си в съвета, така и кметския пост. Той бе спечелен Бейсим Руфад, от партия „Обединана България" на Илияна Раева, с която изключеният от ДПС депутат Гюнай Хюсмен избр да се яви на местния вот срещу бившите си съпартийци.

Двата враждуващи лагера сега имат най-многобройните групи в местния парламент на Исперих. ДПС разполага с 12 съветника, а хората на Гюнай Хюсмен са 10. И двете партии предложиха свои кандидати за поста председател на съвета. Движението издигна Гюнел Мюсрет,а от „Обединана България" Айдън Хюсеин. Тримата социалисти номинираха своя лидер, а четиримата от ГЕРБ не се включиха в състазанието.

След края на гласуването стана ясно, че за фаворита на ДПС в урната не е пусната нито една бюлетина, докато за червения активист има 15 гласа , колкото са съветниците от групита на ДПС и БСП. Човекът на Гюнай Хюсмен, Айдън Хюсеин, остана втори с подкрепа от 13 гласа. 29-та бюлетина в урната се оказа празна.

Бившият кмет на Исперих Бейсим Басри, който загуби изборите в неделя, връчи ключа на Исперих на приемника си Бейсим Руфад в кабинета на градоначалника и му пожела успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай