Корнелия обеща помощ на близки на загинали военнослужещи

Корнелия обеща помощ на близки на загинали военнослужещи | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обща да внесе промени в Кодекса за социално осигуряване, които ще подпомогнат родителите на жертвите от военни мисии.

След среща със семействата на загиналите военнослужещи в атентата в Кербала тя обеща, че БСП ще внесе законодателните промени през януари 2018 г.

„Утре се навършват 14 години от смъртта на 13 военни в Ирак. Срещнахме се с родители, съпруги, деца на нашите войници. Имат нашата почит. Тези хора не искат нищо, освен уважение и почит. Чувстват, че децата им са забравени. Срещнахме се с тях, за да им засвидетелстваме едно уважение и че обществото няма да ги забрави", каза лидерът на БСП.

Тя обяви, че по време на срещата е поела още няколко ангажимента към близките на загиналите. „Ще преиздадем книгата „Обречени на дълга". В нея се описва биографията на тези момчета и героизмът им", коментира Нинова. Лидерът на БСП поясни, че хората са изразили желание да бъде направена паметна плоча за загиналите в Ирак, която искат да бъде в столицата. „Да е на хубаво, централно място. Когато други военни заминават на мисии, да минават оттам, да поставят цветя за колегите и тогава да тръгват", посочи тя. Нинова се ангажира още БСП да направи документален филм за загиналите български военнослужещи в Ирак и обеща, че ще разговаря с говорителя на партията - журналиста Елена Йончева, да го направи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай