13:55 ч.

26.12.17

1 мин.

0

9

0

Корнелия обеща помощ на близки на загинали военнослужещи

от редактор |

Корнелия обеща помощ на близки на загинали военнослужещи

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обща да внесе промени в Кодекса за социално осигуряване, които ще подпомогнат родителите на жертвите от военни мисии.


След среща със семействата на загиналите военнослужещи в атентата в Кербала тя обеща, че БСП ще внесе законодателните промени през януари 2018 г.


„Утре се навършват 14 години от смъртта на 13 военни в Ирак. Срещнахме се с родители, съпруги, деца на нашите войници. Имат нашата почит. Тези хора не искат нищо, освен уважение и почит. Чувстват, че децата им са забравени. Срещнахме се с тях, за да им засвидетелстваме едно уважение и че обществото няма да ги забрави", каза лидерът на БСП.


Тя обяви, че по време на срещата е поела още няколко ангажимента към близките на загиналите. „Ще преиздадем книгата „Обречени на дълга". В нея се описва биографията на тези момчета и героизмът им", коментира Нинова. Лидерът на БСП поясни, че хората са изразили желание да бъде направена паметна плоча за загиналите в Ирак, която искат да бъде в столицата. „Да е на хубаво, централно място. Когато други военни заминават на мисии, да минават оттам, да поставят цветя за колегите и тогава да тръгват", посочи тя. Нинова се ангажира още БСП да направи документален филм за загиналите български военнослужещи в Ирак и обеща, че ще разговаря с говорителя на партията - журналиста Елена Йончева, да го направи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:17 · 31.12.2017
Малолетни ли са военослужещите , професията кой им я избра ......отиват с ОРЪЖИЕ срещу други а после ...????? Или от благодарност към родителите че са отгледали пушечно месо....
Никой · 12:17 · 30.12.2017
Тази само мисли, нищо не е направила
Потребител · 14:03 · 29.12.2017
Те "ще внасят промени",ще обещават,ще...ще работят по своя почин,че обещанието не е изпълнение,важното е да лъжат,че ще свършат нещо,както и Станишев увеличи пенсиите с 10 % и се измъкна в Брюксел
Потребител · 19:46 · 27.12.2017
Може да подпомогне и гражданите
които под управлението на БСП загубиха
пари(девалвацията1996г)загубиха вяра в приватизацията(членове наБКП-БСП полудяха от чували с пари)
загубиха и вяра в институциите(масова подмяна на кадърни служители в МВР съд прокуратура службици и службички с кадри на БСП)
БСП Е ОТРОВАТА НА БЪЛГАРИЯ
Потребител · 15:21 · 27.12.2017
всеки си избира професията не може да се гледа едностранно това са не загинали за БЪЛГАРИЯ а за партийни интереси от друга страна те си имат заплати застраховки и медали и сега като се противопостави бойко пак ли ще напуснете парламента ниновице
Потребител · 16:29 · 26.12.2017
Винаги поменът на комунистите е с чужда пита!!С широка ръка черпят ,а като дойде време да се плаща се измъкват като пръдня от гащи!Сатанишев така “повиши“ пенсиите,когато му оставаше един ден да управлява,а след това почти 10 години Бойко и ГЕРБ му плащат бакиите!Така и баба го може!!
РАДЕВ · 15:37 · 26.12.2017
ТИЯ МИСИИ НЕ СА ЛИ ДОБРОВОЛНИ!?ДА СИ НАПРАВЯТ ЗАСТРАХОВКИ!
Потребител · 15:26 · 26.12.2017
А аз си помислих, че тя от парите си от приватизацията на "Техноимпекс" ще отдели за каузата, а то било с чуждата пита, нашата, на всичмките данъкоплатци, щяла да прави помен. Комунист не отделя от собстевинте си средства.
Потребител · 14:31 · 26.12.2017
Нали са милионери и приватизатори,нека да отделят част от милионите си и да помогнат.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент